Change pack
Lintel Nov 28 - Dec 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.073 in standard form

    Answer: 7.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 12x + 32

    Answer: (x + 8)(x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 30°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.81cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink counters are in the ratio 6:4:7. What fraction of the counters are pink?

    Answer: 7⁄17
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 15, 17, 45, 31, what is the missing number?

    Answer: 22

Tuesday 29 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 63,000 in standard form

    Answer: 6.3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 24

    Answer: (x + 4)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 35°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.85cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow sweets are in the ratio 4:11:10. What fraction of the sweets are yellow?

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 32, 23, 25, 33, 36. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.17

Wednesday 30 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 790,000 in standard form

    Answer: 7.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 27

    Answer: (x + 9)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 34°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.19cm
  4. 4. Ratio

    £282.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £188.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 42, 9, 42, 31, 15, 42. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.29

Thursday 1 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0086 in standard form

    Answer: 8.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 60

    Answer: (x + 10)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 30°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.43cm
  4. 4. Ratio

    £312.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £195.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 44, 48, 35, 9, 44. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.67

Friday 2 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 96,000,000 in standard form

    Answer: 9.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 36

    Answer: (x + 9)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 64°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 6.58cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green counters are in the ratio 9:2:5. What fraction of the counters are red?

    Answer: 9⁄16
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 41, 42, 6, 33, 19. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.83