Change pack
Lintel Dec 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 4,500,000 in standard form

    Answer: 4.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 56

    Answer: (x + 8)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 45°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.38cm
  4. 4. Ratio

    Divide 72 in the ratio 2:1:3

    Answer: 24, 12 and 36
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 41, 22, 23, 48, what is the missing number?

    Answer: 61

Tuesday 6 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00078 in standard form

    Answer: 7.8 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 18

    Answer: (x + 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 49°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.76cm
  4. 4. Ratio

    Divide 220 in the ratio 4:4:3

    Answer: 80, 80 and 60
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 36, 41, 39, 22, 15, what is the missing number?

    Answer: 27

Wednesday 7 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 410,000,000 in standard form

    Answer: 4.1 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 80

    Answer: (x + 10)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 63°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.98cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:12:20

    Answer: 4:3:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 47, 45, 45, 34, 29. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 38.67

Thursday 8 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 96,000,000 in standard form

    Answer: 9.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 63°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.62cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:12:6

    Answer: 5:6:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 6, 17, 16, 34, 36. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.67

Friday 9 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000075 in standard form

    Answer: 7.5 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 6

    Answer: (x + 6)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 40°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.07cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:8:8

    Answer: 2:1:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 46, 41, 44, what is the missing number?

    Answer: 9