Change pack
Lintel Dec 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0066 in standard form

    Answer: 6.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 64°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 6.58cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:18:12

    Answer: 2:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 23, 39, 23, 33, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.67

Tuesday 13 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 37,000 in standard form

    Answer: 3.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 54

    Answer: (x + 6)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.71cm
  4. 4. Ratio

    Orange and purple counters are in the ratio 9:5. What fraction of the counters are orange?

    Answer: 9⁄14
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 23, 37, 25, 28, 23, what is the missing number?

    Answer: 56

Wednesday 14 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 770,000,000 in standard form

    Answer: 7.7 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 9x - 10

    Answer: (x + 10)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 41°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.08cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5 litres : 50 ml

    Answer: 100:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 8, 11, 15, 31, 16, 6, 37. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.38

Thursday 15 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000056 in standard form

    Answer: 5.6 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 19x + 84

    Answer: (x + 12)(x + 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 12cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 1 hour : 30 minutes

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 26, 50, 24, what is the missing number?

    Answer: 48

Friday 16 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 2,200,000 in standard form

    Answer: 2.2 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 8

    Answer: (x + 8)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 31°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.41cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio m : 85cm

    Answer: 20:17
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 19, 20, 27, 41, 50, what is the missing number?

    Answer: 47