Change pack
Lintel Dec 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 81,000,000 in standard form

    Answer: 8.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 9x + 8

    Answer: (x + 8)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 46°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.75cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2 hours : 10 minutes

    Answer: 12:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 40, 32, 30, 16, what is the missing number?

    Answer: 57

Tuesday 20 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.093 in standard form

    Answer: 9.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 45°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.14cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:6:12, what fraction is the first part?

    Answer: 1⁄19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 10, 14, 33, 6, 43, 31

    Answer: 23

Wednesday 21 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 190,000 in standard form

    Answer: 1.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.37cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink beads are in the ratio 4:8:6. What fraction of the beads are purple?

    Answer: 4⁄9
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 28, 37, 36, what is the missing number?

    Answer: 19

Thursday 22 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00023 in standard form

    Answer: 2.3 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 35

    Answer: (x + 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 47°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.28cm
  4. 4. Ratio

    £378.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £210.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 38, 18, 28, what is the missing number?

    Answer: 16

Friday 23 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 68,000 in standard form

    Answer: 6.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 18x + 72

    Answer: (x - 6)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.26cm
  4. 4. Ratio

    £198.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £88.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 29, 44, 11, 32, 20. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.67