Change pack
Lintel Dec 26 - Jan 1 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 9,800,000 in standard form

    Answer: 9.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 80

    Answer: (x + 10)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 30°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 6.35cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:8:4

    Answer: 3:4:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 49, 21, 49, 40, 48

    Answer: 36

Tuesday 27 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.072 in standard form

    Answer: 7.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 20

    Answer: (x - 2)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 41°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.13cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 7:10 as a fraction in simplest form

    Answer: 10⁄17
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 27. If 3 of them are 32, 37, 30, what is the missing number?

    Answer: 9

Wednesday 28 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00049 in standard form

    Answer: 4.9 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 54

    Answer: (x + 9)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.02cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 13:8 as a fraction in simplest form

    Answer: 13⁄21
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 26. If 3 of them are 32, 34, 20, what is the missing number?

    Answer: 18

Thursday 29 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 590,000,000 in standard form

    Answer: 5.9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 24

    Answer: (x + 8)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 44°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.14cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:8

    Answer: 3:3:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 28, 36, 5, 49, 37. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.67

Friday 30 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 4,000,000 in standard form

    Answer: 4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 30

    Answer: (x + 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 41°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:6:8

    Answer: 5:3:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 45, 16, 34, 47, 33

    Answer: 31