Change pack
Lintel Jan 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 26,000,000 in standard form

    Answer: 2.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 54

    Answer: (x + 6)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 62°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 6:13 as a fraction in simplest form

    Answer: 13⁄19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 30, 15, 29, 42, 22. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.17

Tuesday 3 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00006 in standard form

    Answer: 6 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x - 8

    Answer: (x + 1)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 32°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.62cm
  4. 4. Ratio

    Divide 91 in the ratio 2:4:1

    Answer: 26, 52 and 13
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 28. If 5 of them are 15, 17, 24, 29, 28, what is the missing number?

    Answer: 55

Wednesday 4 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000066 in standard form

    Answer: 6.6 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 40

    Answer: (x + 8)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.66cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 8:6:7, what fraction is the second part?

    Answer: 2⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 14, 7, 41, 6, 8

    Answer: 14

Thursday 5 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 1,100,000 in standard form

    Answer: 1.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 6

    Answer: (x + 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 38cm, angle = 44°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.33cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3 hours : 15 minutes

    Answer: 12:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 38. If 5 of them are 35, 17, 37, 40, 44, what is the missing number?

    Answer: 55

Friday 6 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.006 in standard form

    Answer: 6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 50

    Answer: (x + 10)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.4cm
  4. 4. Ratio

    £270.00 is shared between A and B in the ratio 1:2. How much does A receive?

    Answer: £90.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 29, 21, 33, 47, what is the missing number?

    Answer: 70