Change pack
Lintel Jan 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000051 in standard form

    Answer: 5.1 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 72

    Answer: (x + 9)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 52°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.92cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2 hours : 40 minutes

    Answer: 3:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 33. If 4 of them are 35, 47, 50, 21, what is the missing number?

    Answer: 12

Tuesday 10 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0066 in standard form

    Answer: 6.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 42

    Answer: (x + 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 40°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.39cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:1:3, what fraction is the first part?

    Answer: 1⁄2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 34. If 4 of them are 24, 36, 35, 16, what is the missing number?

    Answer: 59

Wednesday 11 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 50,000,000 in standard form

    Answer: 5 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 18x + 72

    Answer: (x + 12)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.45cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow beads are in the ratio 4:6:5. What fraction of the beads are white?

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 15, 6, 29, 36, 46, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.14

Thursday 12 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.098 in standard form

    Answer: 9.8 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 16x + 63

    Answer: (x - 7)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 59°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.45cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m : 90cm

    Answer: 20:9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 46, 14, 47, 12, 43

    Answer: 33.5

Friday 13 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 31,000 in standard form

    Answer: 3.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 27

    Answer: (x + 9)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.65cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3 hours : 15 minutes

    Answer: 12:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 40. If 5 of them are 40, 45, 40, 27, 47, what is the missing number?

    Answer: 41