Change pack
Lintel Jan 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 920,000 in standard form

    Answer: 9.2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 12

    Answer: (x + 3)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 39°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.43cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 13:14 as a fraction in simplest form

    Answer: 14⁄27
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 30, 37, 48, 44, 17, what is the missing number?

    Answer: 28

Tuesday 17 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000081 in standard form

    Answer: 8.1 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 21

    Answer: (x + 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 33°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.48cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 3:2:2

    Answer: 36, 24 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 25, 27, 35, 45, 40, 11

    Answer: 28

Wednesday 18 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.083 in standard form

    Answer: 8.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 14

    Answer: (x + 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 30°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.32cm
  4. 4. Ratio

    Divide 152 in the ratio 3:1:4

    Answer: 57, 19 and 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 36, 48, 6, 21, 27, 15, 32

    Answer: 24

Thursday 19 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 5,700,000 in standard form

    Answer: 5.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 10x + 24

    Answer: (x + 6)(x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 14cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:20:24

    Answer: 4:5:6
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 32, 21, 41, 44, 39, what is the missing number?

    Answer: 39

Friday 20 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0092 in standard form

    Answer: 9.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 132

    Answer: (x + 12)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 25°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.56cm
  4. 4. Ratio

    Divide 210 in the ratio 4:3:3

    Answer: 84, 63 and 63
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 13, 46, 42, 15, 34, 5, 32

    Answer: 28.75