Change pack
Lintel Jan 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 860,000 in standard form

    Answer: 8.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 4

    Answer: (x - 1)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 46.41cm
  4. 4. Ratio

    Orange and purple counters are in the ratio 11:3. What fraction of the counters are orange?

    Answer: 11⁄14
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 9, 48, 46, 21, 31

    Answer: 28

Tuesday 24 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 14,000 in standard form

    Answer: 1.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 96

    Answer: (x + 8)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 42°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.01cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 10:11:12, what fraction is the first part?

    Answer: 10⁄33
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 34. If 4 of them are 34, 47, 36, 44, what is the missing number?

    Answer: 9

Wednesday 25 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.012 in standard form

    Answer: 1.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 36

    Answer: (x + 9)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.19cm
  4. 4. Ratio

    £352.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £220.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 15, 25, 35, 6, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.33

Thursday 26 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 890,000 in standard form

    Answer: 8.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 72

    Answer: (x + 9)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.21cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 litres : 600 ml

    Answer: 20:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 20, 30, 28, 35, 34, 18, 41

    Answer: 27

Friday 27 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.025 in standard form

    Answer: 2.5 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x + 4

    Answer: (x + 2)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 45°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.85cm
  4. 4. Ratio

    £259.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £111.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 33. If 4 of them are 27, 15, 44, 27, what is the missing number?

    Answer: 52