Change pack
Lintel Jan 30 - Feb 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    52000000

    Answer: 5.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 25°. Find adjacent side

    Answer: 19.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 46, 44, 50, 5, 31, 36, 17

    Answer: 31.4

Tuesday 31 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00096 in standard form

    Answer: 9.6 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 72

    Answer: (x + 8)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.35cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 hours : 30 minutes

    Answer: 8:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 29. If 5 of them are 28, 46, 27, 35, 17, what is the missing number?

    Answer: 21

Wednesday 1 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.022 in standard form

    Answer: 2.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 6

    Answer: (x + 1)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 36°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.37cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £6 : 5p

    Answer: 120:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 46, 37, 26, 43, 40, 39, 49

    Answer: 40.5

Thursday 2 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 5,500,000 in standard form

    Answer: 5.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 32

    Answer: (x + 8)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 42°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.51cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m : 35cm

    Answer: 20:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 40, 7, 15, 45, 38, 24, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.63

Friday 3 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00007 in standard form

    Answer: 7 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 10x + 25

    Answer: (x + 5)(x + 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 43°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.6cm
  4. 4. Ratio

    £120.00 is shared between A and B in the ratio 2:3. How much does A receive?

    Answer: £48.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 50, 23, 44, what is the missing number?

    Answer: 35