Change pack
Lintel Feb 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00044 in standard form

    Answer: 4.4 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 24

    Answer: (x + 8)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 62°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.33cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:9 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 17, 47, 34, 17, what is the missing number?

    Answer: 60

Tuesday 7 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 1,600,000 in standard form

    Answer: 1.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 14x + 45

    Answer: (x + 9)(x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 59°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.97cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:8 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 38, 23, 13, 45, 27, 37. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.86

Wednesday 8 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 75,000 in standard form

    Answer: 7.5 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 18x + 77

    Answer: (x + 11)(x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.07cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 4:2:3

    Answer: 96, 48 and 72
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 27, 19, 12, 30, 23, 5, 25. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.13

Thursday 9 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0006 in standard form

    Answer: 6 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 63

    Answer: (x + 7)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 39°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:12:20

    Answer: 2:3:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 27. If 4 of them are 32, 28, 16, 36, what is the missing number?

    Answer: 23

Friday 10 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00072 in standard form

    Answer: 7.2 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 18

    Answer: (x + 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 43.21cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:12:12

    Answer: 4:3:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 40, 20, 24, 23, what is the missing number?

    Answer: 23