Change pack
Lintel Feb 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 21,000 in standard form

    Answer: 2.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 4

    Answer: (x + 4)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 49°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.81cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 14:15 as a fraction in simplest form

    Answer: 14⁄29
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 29. If 3 of them are 32, 32, 34, what is the missing number?

    Answer: 18

Tuesday 14 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 73,000 in standard form

    Answer: 7.3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x - 30

    Answer: (x + 3)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 47°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.73cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 litres : 850 ml

    Answer: 80:17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 7, 7, 31, 41, 49, 33, 33. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.38

Wednesday 15 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00077 in standard form

    Answer: 7.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x - 20

    Answer: (x + 10)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 47°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6kg : 550g

    Answer: 120:11
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 46, 45, 27, 15, 15, what is the missing number?

    Answer: 32

Thursday 16 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 610,000,000 in standard form

    Answer: 6.1 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 36

    Answer: (x - 4)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.53cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £8 : 90p

    Answer: 80:9
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 27. If 3 of them are 31, 27, 41, what is the missing number?

    Answer: 9

Friday 17 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00052 in standard form

    Answer: 5.2 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 24

    Answer: (x + 8)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 60°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.18cm
  4. 4. Ratio

    £256.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £96.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 14, 24, 30, 36, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.33