Change pack
Lintel Feb 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.021 in standard form

    Answer: 2.1 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 60

    Answer: (x + 12)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 42°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.31cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:9:10, what fraction is the first part?

    Answer: 3⁄22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 43, 18, 6, 29, 27. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.17

Tuesday 21 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 730,000 in standard form

    Answer: 7.3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 16

    Answer: (x + 2)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 45°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.97cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3 hours : 50 minutes

    Answer: 18:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 43, 50, 37, 23, what is the missing number?

    Answer: 7

Wednesday 22 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.085 in standard form

    Answer: 8.5 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 5

    Answer: (x + 1)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 43°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.98cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6kg : 250g

    Answer: 24:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 33. If 5 of them are 24, 48, 41, 23, 45, what is the missing number?

    Answer: 17

Thursday 23 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 41,000 in standard form

    Answer: 4.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 17x + 70

    Answer: (x - 7)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 31°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.29cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £7 : 50p

    Answer: 14:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 49, 37, 8, 39, 12, 14, 45

    Answer: 27.75

Friday 24 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 93,000,000 in standard form

    Answer: 9.3 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 21x + 110

    Answer: (x + 11)(x + 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 27°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.28cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:18:18

    Answer: 1:2:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 35. If 5 of them are 20, 36, 41, 39, 44, what is the missing number?

    Answer: 30