Change pack
Lintel Feb 27 - Mar 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.086 in standard form

    Answer: 8.6 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 60

    Answer: (x + 12)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 55°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.42cm
  4. 4. Ratio

    Black and white marbles are in the ratio 12:10. What fraction of the marbles are black?

    Answer: 6⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 22, 19, 48, what is the missing number?

    Answer: 7

Tuesday 28 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0092 in standard form

    Answer: 9.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 19x + 90

    Answer: (x - 9)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.43cm
  4. 4. Ratio

    Divide 200 in the ratio 4:3:1

    Answer: 100, 75 and 25
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 27, 22, 21, what is the missing number?

    Answer: 26

Wednesday 1 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.075 in standard form

    Answer: 7.5 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 5

    Answer: (x + 1)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 15.5cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 13:9 as a fraction in simplest form

    Answer: 13⁄22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 25, 36, 37, 42, 14, 16. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.71

Thursday 2 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 45,000,000 in standard form

    Answer: 4.5 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x + 2

    Answer: (x + 2)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 32°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 91 in the ratio 2:3:2

    Answer: 26, 39 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 18, 33, 17, 25, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.33

Friday 3 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0099 in standard form

    Answer: 9.9 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 45

    Answer: (x + 9)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 48°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.07cm
  4. 4. Ratio

    Black and white counters are in the ratio 15:5. What fraction of the counters are black?

    Answer: 3⁄4
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 38, 17, 48, what is the missing number?

    Answer: 45