Change pack
Lintel Mar 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0047 in standard form

    Answer: 4.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 24

    Answer: (x + 3)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 44°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.46cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green counters are in the ratio 6:12:1. What fraction of the counters are green?

    Answer: 1⁄19
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 31, 21, 20, 40, 33, what is the missing number?

    Answer: 35

Tuesday 7 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 680,000 in standard form

    Answer: 6.8 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 12

    Answer: (x + 3)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 51°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.52cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 litres : 100 ml

    Answer: 40:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 8, 40, 26, 25, 12, 23, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.88

Wednesday 8 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 900,000,000 in standard form

    Answer: 9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x - 20

    Answer: (x + 10)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 57°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.26cm
  4. 4. Ratio

    £174.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £116.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 8, 36, 22, 36, 11, 34, 23. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.88

Thursday 9 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000094 in standard form

    Answer: 9.4 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 33

    Answer: (x - 3)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 41°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.92cm
  4. 4. Ratio

    £351.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £156.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 36, 20, 20, what is the missing number?

    Answer: 24

Friday 10 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.027 in standard form

    Answer: 2.7 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 10x + 25

    Answer: (x + 5)(x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 53°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.21cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2kg : 950g

    Answer: 40:19
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 28. If 3 of them are 16, 36, 48, what is the missing number?

    Answer: 12