Change pack
Lintel Mar 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 52,000,000 in standard form

    Answer: 5.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 90

    Answer: (x + 9)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 29°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.98cm
  4. 4. Ratio

    £154.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £88.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 26, 41, 39, what is the missing number?

    Answer: 14

Tuesday 14 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 150,000,000 in standard form

    Answer: 1.5 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 60

    Answer: (x + 10)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 42°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.75cm
  4. 4. Ratio

    Divide 133 in the ratio 1:3:3

    Answer: 19, 57 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 45, 45, 36, 28, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.83

Wednesday 15 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00032 in standard form

    Answer: 3.2 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x - 9

    Answer: (x + 9)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 51°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.64cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:9:18

    Answer: 1:1:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 25. If 4 of them are 36, 28, 20, 32, what is the missing number?

    Answer: 9

Thursday 16 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 7,600,000 in standard form

    Answer: 7.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 56°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.01cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue beads are in the ratio 11:8. What fraction of the beads are blue?

    Answer: 8⁄19
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 32. If 3 of them are 26, 38, 44, what is the missing number?

    Answer: 20

Friday 17 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00003 in standard form

    Answer: 3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 30

    Answer: (x + 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 35°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:4:10

    Answer: 3:2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 5, 17, 26, 48, 42. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.67