Change pack
Lintel Mar 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00034 in standard form

    Answer: 3.4 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x - 18

    Answer: (x + 2)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 40°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.91cm
  4. 4. Ratio

    Divide 120 in the ratio 1:2:1

    Answer: 30, 60 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 30, 23, 43, 48, 34, 37, 34. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.63

Tuesday 21 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 1,300,000 in standard form

    Answer: 1.3 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 66

    Answer: (x + 11)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 45°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.31cm
  4. 4. Ratio

    Divide 200 in the ratio 2:1:1

    Answer: 100, 50 and 50
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 37. If 4 of them are 47, 46, 38, 29, what is the missing number?

    Answer: 25

Wednesday 22 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000011 in standard form

    Answer: 1.1 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 40°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.33cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:15:12

    Answer: 3:5:4
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 24, 32, 42, what is the missing number?

    Answer: 22

Thursday 23 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 11,000 in standard form

    Answer: 1.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 48

    Answer: (x + 8)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 31°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 99 in the ratio 4:2:3

    Answer: 44, 22 and 33
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 27, 26, 44, 37, 24, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.57

Friday 24 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 210,000 in standard form

    Answer: 2.1 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 48

    Answer: (x + 6)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 59°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.45cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 hours : 10 minutes

    Answer: 24:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 37, 31, 49, 17, 27, what is the missing number?

    Answer: 19