Change pack
Lintel Mar 27 - Apr 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000061 in standard form

    Answer: 6.1 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 80

    Answer: (x + 8)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 22cm
  4. 4. Ratio

    £210.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £140.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 21. If 4 of them are 26, 33, 15, 20, what is the missing number?

    Answer: 11

Tuesday 28 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0022 in standard form

    Answer: 2.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 48

    Answer: (x + 6)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 55°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 41.42cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2kg : 950g

    Answer: 40:19
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 36. If 3 of them are 16, 40, 50, what is the missing number?

    Answer: 38

Wednesday 29 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 78,000,000 in standard form

    Answer: 7.8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 18x + 80

    Answer: (x + 10)(x + 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 30°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.05cm
  4. 4. Ratio

    £190.00 is shared between A and B in the ratio 2:3. How much does A receive?

    Answer: £76.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 17, 21, 9, 20, 48, 33. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.14

Thursday 30 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 75,000 in standard form

    Answer: 7.5 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 14x + 40

    Answer: (x + 10)(x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.44cm
  4. 4. Ratio

    £378.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £168.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 39, 19, 19, 25, 6

    Answer: 20.5

Friday 31 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000057 in standard form

    Answer: 5.7 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x - 9

    Answer: (x + 1)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 31°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.43cm
  4. 4. Ratio

    £450.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £250.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 37, 43, 28, 38, what is the missing number?

    Answer: 54