Change pack
Lintel Apr 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 8,800,000 in standard form

    Answer: 8.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 53°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.07cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 8:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 1⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 38, 34, 28, 14, 22, 11, 11

    Answer: 23.25

Tuesday 4 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 440,000,000 in standard form

    Answer: 4.4 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 40

    Answer: (x - 5)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 65°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.72cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5 hours : 5 minutes

    Answer: 60:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 27. If 4 of them are 30, 28, 20, 32, what is the missing number?

    Answer: 25

Wednesday 5 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0028 in standard form

    Answer: 2.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 3

    Answer: (x + 1)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 33°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.59cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 1 litre : 100 ml

    Answer: 10:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 37, 44, 34, 5, 14

    Answer: 25.5

Thursday 6 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 990,000 in standard form

    Answer: 9.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 45

    Answer: (x + 5)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 25°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.22cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:4:6, what fraction is the second part?

    Answer: 4⁄13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 10, 30, 37, 40, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.17

Friday 7 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0023 in standard form

    Answer: 2.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 24

    Answer: (x + 4)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 30°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.43cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 10:3:9, what fraction is the third part?

    Answer: 9⁄22
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 39, 26, 24, what is the missing number?

    Answer: 51