Change pack
Lintel Apr 10 - 16 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 740,000 in standard form

    Answer: 7.4 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 80

    Answer: (x + 10)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink beads are in the ratio 6:9:3. What fraction of the beads are purple?

    Answer: 1⁄2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 13, 9, 41, 21, 42

    Answer: 25

Tuesday 11 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0027 in standard form

    Answer: 2.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 10

    Answer: (x + 2)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 45°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.58cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 8:2:11, what fraction is the third part?

    Answer: 11⁄21
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 34. If 3 of them are 42, 46, 38, what is the missing number?

    Answer: 10

Wednesday 12 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 16,000 in standard form

    Answer: 1.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 16x + 55

    Answer: (x - 5)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 31°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.42cm
  4. 4. Ratio

    £225.00 is shared between A and B in the ratio 2:3. How much does A receive?

    Answer: £90.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 32. If 3 of them are 42, 47, 16, what is the missing number?

    Answer: 23

Thursday 13 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.029 in standard form

    Answer: 2.9 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 40

    Answer: (x + 8)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 62°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink marbles are in the ratio 9:9:1. What fraction of the marbles are orange?

    Answer: 9⁄19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 7, 30, 23, 48, 27

    Answer: 24

Friday 14 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000022 in standard form

    Answer: 2.2 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 12cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 11:6 as a fraction in simplest form

    Answer: 6⁄17
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 20, 32, 47, 35, what is the missing number?

    Answer: 6