Change pack
Lintel Apr 17 - 23 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 5,100,000 in standard form

    Answer: 5.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 42

    Answer: (x + 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 90 in the ratio 3:2:4

    Answer: 30, 20 and 40
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 22. If 3 of them are 17, 18, 28, what is the missing number?

    Answer: 25

Tuesday 18 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 680,000,000 in standard form

    Answer: 6.8 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 90

    Answer: (x + 10)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 59°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.96cm
  4. 4. Ratio

    Divide 85 in the ratio 2:2:1

    Answer: 34, 34 and 17
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 34. If 4 of them are 25, 40, 47, 28, what is the missing number?

    Answer: 30

Wednesday 19 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0038 in standard form

    Answer: 3.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 110

    Answer: (x + 10)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 28°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.67cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 12:7 as a fraction in simplest form

    Answer: 12⁄19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 18, 16, 37, 26, 28, 23, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.13

Thursday 20 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 150,000 in standard form

    Answer: 1.5 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 20

    Answer: (x - 4)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 39°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.43cm
  4. 4. Ratio

    Divide 66 in the ratio 1:2:3

    Answer: 11, 22 and 33
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 33, 43, 35, what is the missing number?

    Answer: 9

Friday 21 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00007 in standard form

    Answer: 7 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x - 10

    Answer: (x + 1)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 62°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 7:10 as a fraction in simplest form

    Answer: 10⁄17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 48, 5, 48, 21, 50. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.17