Change pack
Lintel Apr 24 - 30 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0013 in standard form

    Answer: 1.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 19x + 84

    Answer: (x - 7)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 59°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.42cm
  4. 4. Ratio

    £189.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £81.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 41, 10, 13, 46, 7. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.67

Tuesday 25 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 96,000 in standard form

    Answer: 9.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 80

    Answer: (x + 8)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.75cm
  4. 4. Ratio

    £231.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £66.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 31, 23, 32, what is the missing number?

    Answer: 62

Wednesday 26 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.095 in standard form

    Answer: 9.5 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 70

    Answer: (x + 10)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 59°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.09cm
  4. 4. Ratio

    £150.00 is shared between A and B in the ratio 3:2. How much does A receive?

    Answer: £90.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 48, 35, 36, 38, 33, what is the missing number?

    Answer: 14

Thursday 27 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 8,500,000 in standard form

    Answer: 8.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 7

    Answer: (x - 1)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 40°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.59cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:5:4, what fraction is the first part?

    Answer: 2⁄11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 21, 40, 38, 48, 28, 16, 34. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.38

Friday 28 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 87,000 in standard form

    Answer: 8.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 18

    Answer: (x + 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 10cm, angle = 40°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.39cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 8:11:4, what fraction is the first part?

    Answer: 8⁄23
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 17, 40, 33, 17, 47, 43, 5. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.88