Change pack
Lintel May 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 62,000,000 in standard form

    Answer: 6.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 11x + 24

    Answer: (x + 8)(x + 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.29cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2 hours : 40 minutes

    Answer: 3:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 22, 36, 41, what is the missing number?

    Answer: 21

Tuesday 2 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0081 in standard form

    Answer: 8.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 77

    Answer: (x + 11)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 34°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.77cm
  4. 4. Ratio

    £396.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £220.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 26. If 5 of them are 15, 28, 39, 35, 29, what is the missing number?

    Answer: 10

Wednesday 3 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 3,200,000 in standard form

    Answer: 3.2 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 21

    Answer: (x + 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 26°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.67cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink sweets are in the ratio 2:7:11. What fraction of the sweets are pink?

    Answer: 11⁄20
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 20, 47, 10, 5, 34, 24. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.71

Thursday 4 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 4,600,000 in standard form

    Answer: 4.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 32

    Answer: (x + 4)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 39°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.43cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:6:4

    Answer: 5:3:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 36. If 3 of them are 21, 39, 23, what is the missing number?

    Answer: 61

Friday 5 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0012 in standard form

    Answer: 1.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 16

    Answer: (x + 2)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 46°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.53cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 3:2:3

    Answer: 30, 20 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 9, 23, 43, 24, 12, 17, 9. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.63