Change pack
Lintel May 8 - 14 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00064 in standard form

    Answer: 6.4 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 14

    Answer: (x + 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 34°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.54cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:9 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 24. If 4 of them are 16, 30, 45, 17, what is the missing number?

    Answer: 12

Tuesday 9 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 32,000 in standard form

    Answer: 3.2 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x - 44

    Answer: (x + 4)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 35°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.48cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:24:12

    Answer: 2:2:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 36, 43, 11, 6, 33, 15, 11

    Answer: 21

Wednesday 10 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 360,000 in standard form

    Answer: 3.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 11x + 10

    Answer: (x + 10)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 43°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.92cm
  4. 4. Ratio

    Divide 66 in the ratio 3:2:1

    Answer: 33, 22 and 11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 11, 26, 18, 34, 41. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.33

Thursday 11 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000054 in standard form

    Answer: 5.4 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 9x - 10

    Answer: (x + 10)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.85cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:10 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 16, 36, 30, what is the missing number?

    Answer: 14

Friday 12 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 99,000 in standard form

    Answer: 9.9 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 18

    Answer: (x + 3)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.52cm
  4. 4. Ratio

    Divide 130 in the ratio 1:1:3

    Answer: 26, 26 and 78
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 39, 33, 17, 15, what is the missing number?

    Answer: 51