Change pack
Lintel May 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 900,000,000 in standard form

    Answer: 9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 60

    Answer: (x + 10)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 31°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.42cm
  4. 4. Ratio

    £266.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £190.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 17, 23, 46, 42, 21, 41, 13

    Answer: 26.25

Tuesday 16 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000053 in standard form

    Answer: 5.3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 65°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.57cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:12:4, what fraction is the first part?

    Answer: 1⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 20, 26, 6, 17, 44, 21, 29

    Answer: 22.5

Wednesday 17 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 68,000,000 in standard form

    Answer: 6.8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 4

    Answer: (x + 1)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 60°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.25cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green beads are in the ratio 9:7:12. What fraction of the beads are green?

    Answer: 3⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 37. If 4 of them are 29, 42, 17, 35, what is the missing number?

    Answer: 62

Thursday 18 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 2,600,000 in standard form

    Answer: 2.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x - 48

    Answer: (x + 12)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.79cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:9:7, what fraction is the second part?

    Answer: 9⁄17
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 24. If 4 of them are 45, 20, 22, 27, what is the missing number?

    Answer: 6

Friday 19 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00036 in standard form

    Answer: 3.6 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 63

    Answer: (x + 9)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 29°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.61cm
  4. 4. Ratio

    £312.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £117.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 33, 30, 29, 39, 21, 39. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.43