Change pack
Lintel May 22 - 28 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 9,300,000 in standard form

    Answer: 9.3 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 24

    Answer: (x - 3)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 47°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.66cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:5:10, what fraction is the first part?

    Answer: 7⁄22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 48, 23, 14, 9, 10, 17. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.71

Tuesday 23 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.016 in standard form

    Answer: 1.6 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 24

    Answer: (x + 3)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 52°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.85cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3 hours : 10 minutes

    Answer: 18:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 22. If 3 of them are 23, 16, 25, what is the missing number?

    Answer: 24

Wednesday 24 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0044 in standard form

    Answer: 4.4 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 32

    Answer: (x + 4)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 35°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.29cm
  4. 4. Ratio

    Black and white sweets are in the ratio 7:8. What fraction of the sweets are black?

    Answer: 7⁄15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 46, 36, 39, 22, 22, 6, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.63

Thursday 25 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 460,000,000 in standard form

    Answer: 4.6 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.77cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:4:12

    Answer: 1:1:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 26. If 3 of them are 24, 16, 49, what is the missing number?

    Answer: 15

Friday 26 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0048 in standard form

    Answer: 4.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 44

    Answer: (x + 11)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 26°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.66cm
  4. 4. Ratio

    Divide 220 in the ratio 4:3:4

    Answer: 80, 60 and 80
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 17, 39, 15, 42, what is the missing number?

    Answer: 27