Change pack
Lintel Jan 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 7,900,000 in standard form

    Answer: 7.9 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 15x + 36

    Answer: (x - 3)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 42°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.21cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 13:7 as a fraction in simplest form

    Answer: 7⁄20
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 35. If 5 of them are 25, 35, 45, 22, 37, what is the missing number?

    Answer: 46

Tuesday 16 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000094 in standard form

    Answer: 9.4 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 42

    Answer: (x + 6)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 48°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.05cm
  4. 4. Ratio

    Divide 184 in the ratio 4:1:3

    Answer: 92, 23 and 69
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 21, 43, 19, what is the missing number?

    Answer: 13

Wednesday 17 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 80,000 in standard form

    Answer: 8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 40

    Answer: (x + 8)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 10cm, angle = 37°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.54cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:24:16

    Answer: 3:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 29, 35, 45, 50, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.17

Thursday 18 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 520,000 in standard form

    Answer: 5.2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x - 9

    Answer: (x + 1)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 39°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.96cm
  4. 4. Ratio

    Divide 280 in the ratio 4:3:3

    Answer: 112, 84 and 84
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 23, 14, 25, 48, 21, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.71

Friday 19 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.04 in standard form

    Answer: 4 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 56

    Answer: (x + 8)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.73cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:6:18

    Answer: 5:2:6
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 33. If 4 of them are 20, 32, 32, 43, what is the missing number?

    Answer: 38