Change pack
Lintel Jan 22 - 28 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 67,000 in standard form

    Answer: 6.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 70

    Answer: (x + 10)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 44°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.97cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:15:9

    Answer: 3:5:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 40, 36, 45, what is the missing number?

    Answer: 27

Tuesday 23 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00055 in standard form

    Answer: 5.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x - 12

    Answer: (x + 1)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 39°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.87cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:8

    Answer: 3:3:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 30, 28, 44, 47, 48, 27. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.57

Wednesday 24 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000094 in standard form

    Answer: 9.4 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 8

    Answer: (x + 8)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.85cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5 hours : 30 minutes

    Answer: 10:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 33. If 4 of them are 43, 18, 29, 37, what is the missing number?

    Answer: 38

Thursday 25 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 84,000,000 in standard form

    Answer: 8.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 59°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 46.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 hours : 20 minutes

    Answer: 12:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 27, 37, 10, 13, 38, 34. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.71

Friday 26 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000048 in standard form

    Answer: 4.8 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 16

    Answer: (x + 2)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 29°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.12cm
  4. 4. Ratio

    £350.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £100.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 10, 32, 43, 9, 40

    Answer: 27.5