Change pack
Lintel Jan 29 - Feb 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00099 in standard form

    Answer: 9.9 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 55°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.06cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £1 : 35p

    Answer: 20:7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 48, 22, 28, 30, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.17

Tuesday 30 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.065 in standard form

    Answer: 6.5 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 60

    Answer: (x + 10)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    £252.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £108.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 23, 17, 27, 8, 24. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.67

Wednesday 31 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 82,000,000 in standard form

    Answer: 8.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 40

    Answer: (x - 5)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 27°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.51cm
  4. 4. Ratio

    £294.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £196.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 34. If 3 of them are 34, 30, 35, what is the missing number?

    Answer: 37

Thursday 1 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 60,000,000 in standard form

    Answer: 6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 5

    Answer: (x + 1)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.44cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m : 85cm

    Answer: 120:17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 17, 14, 25, 50, 31

    Answer: 27

Friday 2 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.042 in standard form

    Answer: 4.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 6

    Answer: (x + 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 63°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.62cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3kg : 50g

    Answer: 60:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 49, 22, 9, 41, 44. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.33