Change pack
Lintel Feb 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000052 in standard form

    Answer: 5.2 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 54

    Answer: (x + 6)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 28°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.43cm
  4. 4. Ratio

    Divide 75 in the ratio 2:1:2

    Answer: 30, 15 and 30
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 36. If 3 of them are 18, 41, 33, what is the missing number?

    Answer: 52

Tuesday 6 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 340,000,000 in standard form

    Answer: 3.4 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x - 20

    Answer: (x + 2)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 59°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 38.28cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:8:8

    Answer: 3:2:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 36. If 4 of them are 47, 25, 48, 39, what is the missing number?

    Answer: 21

Wednesday 7 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.002 in standard form

    Answer: 2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 28

    Answer: (x + 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.26cm
  4. 4. Ratio

    Divide 91 in the ratio 3:1:3

    Answer: 39, 13 and 39
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 11, 47, 9, 35, 41, 16, 28. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.38

Thursday 8 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00006 in standard form

    Answer: 6 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 5

    Answer: (x - 1)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.75cm
  4. 4. Ratio

    Black and white counters are in the ratio 12:7. What fraction of the counters are black?

    Answer: 12⁄19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 44, 26, 19, 46, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.67

Friday 9 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 300,000 in standard form

    Answer: 3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 30

    Answer: (x + 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 33°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.99cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:20:8

    Answer: 5:5:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 41, 38, 33, 22, what is the missing number?

    Answer: 66