Change pack
Lintel Feb 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 3,200,000 in standard form

    Answer: 3.2 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 40

    Answer: (x + 4)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 25°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 207 in the ratio 1:4:4

    Answer: 23, 92 and 92
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 16, 24, 40, 27, 50, 6, 27

    Answer: 30

Tuesday 13 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0013 in standard form

    Answer: 1.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 7

    Answer: (x + 1)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 28cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue sweets are in the ratio 14:12. What fraction of the sweets are blue?

    Answer: 6⁄13
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 40. If 3 of them are 45, 18, 33, what is the missing number?

    Answer: 64

Wednesday 14 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.022 in standard form

    Answer: 2.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 54

    Answer: (x + 9)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 41°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.12cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green sweets are in the ratio 5:2:1. What fraction of the sweets are green?

    Answer: 1⁄8
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 36, 30, 37, 7, 15. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.33

Thursday 15 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 91,000,000 in standard form

    Answer: 9.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 19x + 84

    Answer: (x + 12)(x + 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 44°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.26cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m : 50cm

    Answer: 8:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 31. If 3 of them are 49, 17, 34, what is the missing number?

    Answer: 24

Friday 16 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000038 in standard form

    Answer: 3.8 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 9x - 22

    Answer: (x + 11)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 57°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 41.58cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:8:6, what fraction is the second part?

    Answer: 1⁄2
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 41, 25, 20, what is the missing number?

    Answer: 62