Change pack
Lintel Feb 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0021 in standard form

    Answer: 2.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 14x + 48

    Answer: (x + 8)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 55°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.85cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow sweets are in the ratio 5:7:3. What fraction of the sweets are yellow?

    Answer: 1⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 45, 48, 50, what is the missing number?

    Answer: 5

Tuesday 20 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 840,000 in standard form

    Answer: 8.4 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 20x + 100

    Answer: (x + 10)(x + 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 38°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.06cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 1 litre : 900 ml

    Answer: 10:9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 30, 5, 50, 22, 15. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.33

Wednesday 21 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0086 in standard form

    Answer: 8.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 35

    Answer: (x + 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.21cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m : 90cm

    Answer: 10:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 26. If 5 of them are 17, 50, 23, 30, 22, what is the missing number?

    Answer: 14

Thursday 22 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 3,700,000 in standard form

    Answer: 3.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 80

    Answer: (x + 8)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m : 95cm

    Answer: 120:19
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 37. If 4 of them are 30, 37, 40, 19, what is the missing number?

    Answer: 59

Friday 23 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0055 in standard form

    Answer: 5.5 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 15x + 44

    Answer: (x + 11)(x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 56°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 38.55cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow sweets are in the ratio 8:11:10. What fraction of the sweets are yellow?

    Answer: 10⁄29
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 33, 43, 24, 8, 14, 14, 20. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.38