Change pack
Lintel Feb 26 - Mar 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000033 in standard form

    Answer: 3.3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 14

    Answer: (x + 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 56°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 2:1:4

    Answer: 44, 22 and 88
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 47, 23, 34, 50, 7. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.67

Tuesday 27 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 610,000 in standard form

    Answer: 6.1 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 13x + 22

    Answer: (x + 11)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.72cm
  4. 4. Ratio

    Divide 232 in the ratio 3:1:4

    Answer: 87, 29 and 116
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 38. If 5 of them are 42, 28, 29, 34, 35, what is the missing number?

    Answer: 60

Wednesday 28 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 600,000,000 in standard form

    Answer: 6 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 17x + 66

    Answer: (x + 11)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 50°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.57cm
  4. 4. Ratio

    Black and white counters are in the ratio 10:5. What fraction of the counters are black?

    Answer: 2⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 49, 50, 23, 31, 36, what is the missing number?

    Answer: 27

Thursday 1 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 86,000,000 in standard form

    Answer: 8.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 20x + 99

    Answer: (x + 11)(x + 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.15cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue beads are in the ratio 6:11. What fraction of the beads are blue?

    Answer: 11⁄17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 30, 28, 42, 11, 17, 26. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.71

Friday 2 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000095 in standard form

    Answer: 9.5 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 27

    Answer: (x - 3)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 17cm, angle = 35°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.93cm
  4. 4. Ratio

    Black and white beads are in the ratio 14:3. What fraction of the beads are white?

    Answer: 3⁄17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 48, 32, 41, 35, 18, 46, 17

    Answer: 30.75