Change pack
Lintel Mar 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.038 in standard form

    Answer: 3.8 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 6

    Answer: (x + 6)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 51°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.51cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow beads are in the ratio 6:11:10. What fraction of the beads are white?

    Answer: 11⁄27
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 28, 16, 24, what is the missing number?

    Answer: 52

Tuesday 6 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 98,000,000 in standard form

    Answer: 9.8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 4)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 41°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.91cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 1 hour : 20 minutes

    Answer: 3:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 38, 24, 25, 36, what is the missing number?

    Answer: 37

Wednesday 7 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0067 in standard form

    Answer: 6.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 44°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.95cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m : 10cm

    Answer: 50:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 20, 49, 31, 24, 13, 26, 50. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.13

Thursday 8 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000026 in standard form

    Answer: 2.6 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x - 18

    Answer: (x + 2)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 44°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.9cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow sweets are in the ratio 9:5:12. What fraction of the sweets are black?

    Answer: 9⁄26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 34, 19, 8, 29, 20, 10, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.38

Friday 9 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 13,000 in standard form

    Answer: 1.3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 24

    Answer: (x - 2)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 51°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.58cm
  4. 4. Ratio

    £216.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £144.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 37. If 4 of them are 50, 38, 28, 48, what is the missing number?

    Answer: 21