Change pack
Lintel Mar 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 330,000 in standard form

    Answer: 3.3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 63

    Answer: (x + 7)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 62°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.45cm
  4. 4. Ratio

    £147.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £63.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 10, 7, 38, 25, 35

    Answer: 24

Tuesday 13 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0062 in standard form

    Answer: 6.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 8

    Answer: (x - 1)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 57°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 41.58cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:1:1, what fraction is the second part?

    Answer: 1⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 18, 17, 16, what is the missing number?

    Answer: 45

Wednesday 14 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0028 in standard form

    Answer: 2.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 59°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.95cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 33, 49, 44, 43, 7, 12, 23. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.63

Thursday 15 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 72,000 in standard form

    Answer: 7.2 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 40

    Answer: (x + 5)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 38°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.43cm
  4. 4. Ratio

    Divide 147 in the ratio 2:4:1

    Answer: 42, 84 and 21
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 49, 32, 41, 20, 47, what is the missing number?

    Answer: 27

Friday 16 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.026 in standard form

    Answer: 2.6 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 18

    Answer: (x + 3)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.21cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄8
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 33, 17, 24, 35, 50, what is the missing number?

    Answer: 57