Change pack
Lintel Mar 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00013

    Answer: 1.3 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 6

    Answer: (x + 6)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 40°. Find opposite

    Answer: 21.8cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:6 as a fraction in simplest form

    Answer: 1⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 32, 26, 47, 18, what is the missing number?

    Answer: 52

Tuesday 20 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    6400000

    Answer: 6.4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 35

    Answer: (x + 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 50°. Find adjacent side

    Answer: 14.8cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 1:2:4

    Answer: 22, 44 and 88
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 20, 40, 13, 41, 28

    Answer: 24.8

Wednesday 21 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.085

    Answer: 8.5 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 42°. Find opposite

    Answer: 25.2cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 5:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 5⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 36, 15, 42, 34, 21, what is the missing number?

    Answer: 44

Thursday 22 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    84000000

    Answer: 8.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 30°. Find adjacent side

    Answer: 34.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 4:3:2

    Answer: 56, 42 and 28
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 29. If 5 of them are 50, 38, 36, 43, 39, what is the missing number?

    Answer: -32

Friday 23 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.089

    Answer: 8.9 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 36°. Find opposite

    Answer: 21.cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:20:12

    Answer: 2:5:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 39, 10, 47, 47, 22, 33

    Answer: 32.7