Change pack
Lintel Mar 26 - Apr 1 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0026

    Answer: 2.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 42

    Answer: (x - 6)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 58°. Find opposite

    Answer: 43.2cm
  4. 4. Ratio

    £217.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £62.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 30, 7, 8, 44, 20, 35

    Answer: 25.1

Tuesday 27 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    99000

    Answer: 9.9 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 63°. Find adjacent side

    Answer: 12.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 20. If 4 of them are 18, 30, 45, 30, what is the missing number?

    Answer: -23

Wednesday 28 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    710000

    Answer: 7.1 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 40

    Answer: (x + 8)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 41°. Find adjacent side

    Answer: 19.6cm
  4. 4. Ratio

    £238.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £68.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 35. If 5 of them are 32, 50, 26, 35, 16, what is the missing number?

    Answer: 51

Thursday 29 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0055

    Answer: 5.5 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 32°. Find opposite

    Answer: 6.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 38, 43, 5, 17, 30, 32, 23

    Answer: 27.9

Friday 30 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0049

    Answer: 4.9 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 25

    Answer: (x - 5)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 35°. Find adjacent side

    Answer: 27.9cm
  4. 4. Ratio

    £378.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £168.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 15, 7, 17, 22, 41, 16, 41

    Answer: 20.8