Change pack
Lintel Apr 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    49000

    Answer: 4.9 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 4

    Answer: (x + 4)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 48°. Find adjacent side

    Answer: 18.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 270 in the ratio 2:1:2

    Answer: 108, 54 and 108
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 28. If 3 of them are 44, 24, 27, what is the missing number?

    Answer: 17

Tuesday 3 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00087

    Answer: 8.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 52°. Find opposite

    Answer: 16.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 114 in the ratio 1:1:4

    Answer: 19, 19 and 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 17, 11, 19, 44, 28, 41, 44

    Answer: 31.5

Wednesday 4 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0055

    Answer: 5.5 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 4)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 33°. Find opposite

    Answer: 15.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 3:4:1

    Answer: 81, 108 and 27
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 26. If 3 of them are 31, 16, 38, what is the missing number?

    Answer: 19

Thursday 5 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    70000000

    Answer: 7 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    £280.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £160.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 19, 42, 15, 33, 19, 47, 37

    Answer: 31.4

Friday 6 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.004

    Answer: 4 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 21.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:2:4, what fraction is the second part?

    Answer: 2⁄10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 15, 46, 49, 46, 8, 38

    Answer: 30.4