Change pack
Lintel Apr 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0096

    Answer: 9.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 50°. Find opposite

    Answer: 35.8cm
  4. 4. Ratio

    £264.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £165.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 37, 15, 8, 28, 23, 45

    Answer: 27.1

Tuesday 10 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00014

    Answer: 1.4 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 42

    Answer: (x + 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 39°. Find adjacent side

    Answer: 21.8cm
  4. 4. Ratio

    £252.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £180.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 22, 45, 19, 12, 28, 37

    Answer: 29.1

Wednesday 11 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    8300000

    Answer: 8.3 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 12

    Answer: (x - 2)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 44°. Find opposite

    Answer: 16.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 26, 24, 27, 36, what is the missing number?

    Answer: 87

Thursday 12 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0024

    Answer: 2.4 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 48°. Find adjacent side

    Answer: 16.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 39. If 3 of them are 33, 32, 23, what is the missing number?

    Answer: 68

Friday 13 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    8500000

    Answer: 8.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 21.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:3:3, what fraction is the second part?

    Answer: 3⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 37, 37, 8, 17, 25, 37, 15

    Answer: 28.3