Change pack
Lintel Apr 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    16000000

    Answer: 1.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 24

    Answer: (x - 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 47°. Find opposite

    Answer: 19.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:18

    Answer: 2:5:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 21, 39, 38, 49, 31

    Answer: 32.7

Tuesday 17 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0082

    Answer: 8.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 59°. Find adjacent side

    Answer: 14.9cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 4⁄9
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 36. If 3 of them are 20, 29, 43, what is the missing number?

    Answer: 52

Wednesday 18 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.002

    Answer: 2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 53°. Find adjacent side

    Answer: 16.2cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 1⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 34. If 3 of them are 38, 36, 43, what is the missing number?

    Answer: 19

Thursday 19 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    360000

    Answer: 3.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 12

    Answer: (x - 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 30°. Find opposite

    Answer: 9.2cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 27, 34, 50, 26, 44, 15, 26

    Answer: 30.6

Friday 20 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.014

    Answer: 1.4 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 30°. Find adjacent side

    Answer: 32cm
  4. 4. Ratio

    Divide 132 in the ratio 2:1:3

    Answer: 44, 22 and 66
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 34, 25, 19, what is the missing number?

    Answer: 54