Change pack
Lintel Apr 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    7600000

    Answer: 7.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 38°. Find opposite

    Answer: 10.9cm
  4. 4. Ratio

    Divide 100 in the ratio 3:4:3

    Answer: 30, 40 and 30
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 27. If 5 of them are 17, 24, 30, 41, 18, what is the missing number?

    Answer: 32

Tuesday 24 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    6400000

    Answer: 6.4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 20.2cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:4:2, what fraction is the second part?

    Answer: 4⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 17, 50, 19, 39, 18, 28

    Answer: 31.6

Wednesday 25 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0048

    Answer: 4.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 29°. Find adjacent side

    Answer: 19.2cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:3:4, what fraction is the second part?

    Answer: 3⁄9
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 28. If 3 of them are 32, 43, 35, what is the missing number?

    Answer: 2

Thursday 26 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    480000

    Answer: 4.8 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 50°. Find opposite

    Answer: 16.7cm
  4. 4. Ratio

    £312.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £195.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 38. If 4 of them are 17, 21, 19, 41, what is the missing number?

    Answer: 92

Friday 27 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.08

    Answer: 8 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 28°. Find adjacent side

    Answer: 15.9cm
  4. 4. Ratio

    £342.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £152.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 23, 39, 28, 29, 24

    Answer: 27