Change pack
Lintel Apr 30 - May 6 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    28000

    Answer: 2.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 35°. Find adjacent side

    Answer: 20.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 22. If 4 of them are 45, 30, 24, 41, what is the missing number?

    Answer: -30

Tuesday 1 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0046

    Answer: 4.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 49

    Answer: (x - 7)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 33°. Find opposite

    Answer: 16.9cm
  4. 4. Ratio

    £168.00 is shared between A and B in the ratio 1:2. How much does A receive?

    Answer: £56.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 42, 16, 36, 40, what is the missing number?

    Answer: 66

Wednesday 2 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    85000

    Answer: 8.5 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 2)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 45°. Find adjacent side

    Answer: 15.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:3:4, what fraction is the second part?

    Answer: 3⁄10
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 26. If 5 of them are 36, 35, 16, 17, 50, what is the missing number?

    Answer: 2

Thursday 3 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.082

    Answer: 8.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 48°. Find opposite

    Answer: 12.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 19, 49, 5, 33, 30, 20

    Answer: 28.4

Friday 4 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0038

    Answer: 3.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 55°. Find opposite

    Answer: 17.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 234 in the ratio 4:2:3

    Answer: 104, 52 and 78
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 34. If 4 of them are 18, 29, 29, 28, what is the missing number?

    Answer: 66