Change pack
Lintel May 7 - 13 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    48000000

    Answer: 4.8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 58°. Find adjacent side

    Answer: 21.2cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄4
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 34, 35, 50, 40, what is the missing number?

    Answer: -19

Tuesday 8 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    26000

    Answer: 2.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 26°. Find adjacent side

    Answer: 28.8cm
  4. 4. Ratio

    Divide 77 in the ratio 2:1:4

    Answer: 22, 11 and 44
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 23. If 4 of them are 34, 29, 23, 17, what is the missing number?

    Answer: 12

Wednesday 9 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00075

    Answer: 7.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 41°. Find opposite

    Answer: 25.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:24:24

    Answer: 1:3:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 24, 46, 34, 40, 38, 22, 15

    Answer: 31.8

Thursday 10 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0026

    Answer: 2.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 36

    Answer: (x - 6)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 25°. Find adjacent side

    Answer: 28.cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:12:16

    Answer: 2:3:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 41, 16, 23, 37, 21

    Answer: 28.5

Friday 11 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    82000000

    Answer: 8.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 40

    Answer: (x + 8)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 44°. Find opposite

    Answer: 20.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 176 in the ratio 1:4:3

    Answer: 22, 88 and 66
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 46, 23, 17, 45, 16, what is the missing number?

    Answer: 69