Change pack
Lintel May 14 - 20 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    58000

    Answer: 5.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 36

    Answer: (x - 6)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 60°. Find opposite

    Answer: 43.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 40, 26, 30, 35, what is the missing number?

    Answer: 14

Tuesday 15 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00017

    Answer: 1.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 28

    Answer: (x + 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 37°. Find adjacent side

    Answer: 17.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:3:2, what fraction is the second part?

    Answer: 3⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 45, 8, 19, 8, 35, 8, 35

    Answer: 22.8

Wednesday 16 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    9800000

    Answer: 9.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    £161.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £115.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 35, 20, 42, 14, 42

    Answer: 31.3

Thursday 17 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0048

    Answer: 4.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 54°. Find adjacent side

    Answer: 15.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 21. If 3 of them are 36, 21, 40, what is the missing number?

    Answer: -13

Friday 18 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.006

    Answer: 6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 45°. Find adjacent side

    Answer: 25.5cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:4:1, what fraction is the second part?

    Answer: 4⁄9
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 26, 48, 48, 32, 28, what is the missing number?

    Answer: 22