Change pack
Lintel May 21 - 27 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    1300000

    Answer: 1.3 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 12

    Answer: (x - 2)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 41°. Find opposite

    Answer: 23.5cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:4:4, what fraction is the second part?

    Answer: 4⁄10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 23, 43, 29, 49, 17

    Answer: 35

Tuesday 22 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.031

    Answer: 3.1 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 38cm, angle = 39°. Find adjacent side

    Answer: 29.5cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:2:2, what fraction is the second part?

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 22, 44, 5, 18, 50

    Answer: 28.5

Wednesday 23 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    37000

    Answer: 3.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 19.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:1:2, what fraction is the second part?

    Answer: 1⁄4
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 22. If 3 of them are 44, 40, 37, what is the missing number?

    Answer: -33

Thursday 24 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    97000000

    Answer: 9.7 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 36°. Find opposite

    Answer: 10.9cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 40, 5, 31, 14, 8, 46, 29

    Answer: 24.6

Friday 25 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.059

    Answer: 5.9 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 24

    Answer: (x - 4)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 120 in the ratio 2:1:1

    Answer: 60, 30 and 30
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 22. If 5 of them are 48, 25, 21, 18, 38, what is the missing number?

    Answer: -18