Change pack
Lintel May 28 - Jun 3 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0027

    Answer: 2.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 62°. Find adjacent side

    Answer: 13.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 60 in the ratio 1:2:3

    Answer: 10, 20 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 33, 7, 30, 5, 34, 28

    Answer: 22.9

Tuesday 29 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    5600000

    Answer: 5.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 50°. Find opposite

    Answer: 26.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:18

    Answer: 2:2:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 27, 48, 20, 37, what is the missing number?

    Answer: 28

Wednesday 30 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    11000

    Answer: 1.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 20

    Answer: (x - 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 37°. Find adjacent side

    Answer: 14.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:6:6

    Answer: 2:3:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 46, 25, 27, 18, 19, what is the missing number?

    Answer: 69

Thursday 31 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00019

    Answer: 1.9 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 60°. Find opposite

    Answer: 20.8cm
  4. 4. Ratio

    Divide 180 in the ratio 3:1:2

    Answer: 90, 30 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 23, 25, 16, 42, 27, 18, 30

    Answer: 26.6

Friday 1 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.074

    Answer: 7.4 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 9

    Answer: (x - 3)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 26°. Find adjacent side

    Answer: 31.5cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 4⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 39. If 3 of them are 37, 41, 40, what is the missing number?

    Answer: 38