Change pack
Lintel Jun 4 - 10 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.003

    Answer: 3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 41°. Find adjacent side

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:4:1, what fraction is the second part?

    Answer: 4⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 21. If 5 of them are 30, 41, 49, 22, 17, what is the missing number?

    Answer: -33

Tuesday 5 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    360000

    Answer: 3.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 35

    Answer: (x - 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 53°. Find opposite

    Answer: 39.8cm
  4. 4. Ratio

    £294.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £196.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 5, 45, 9, 48, 46, 34

    Answer: 31.4

Wednesday 6 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0052

    Answer: 5.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 4)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 47°. Find adjacent side

    Answer: 17.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 46, 34, 27, 24, 20, 44, 15

    Answer: 30.8

Thursday 7 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    93000000

    Answer: 9.3 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 10

    Answer: (x + 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 41°. Find opposite

    Answer: 10.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 35, 34, 33, what is the missing number?

    Answer: 18

Friday 8 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    600000

    Answer: 6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 60°. Find opposite

    Answer: 32.9cm
  4. 4. Ratio

    £384.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £144.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 40. If 3 of them are 36, 18, 17, what is the missing number?

    Answer: 89