Change pack
Lintel Jun 11 - 17 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    45000000

    Answer: 4.5 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 6

    Answer: (x + 6)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 46°. Find adjacent side

    Answer: 25.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 22. If 5 of them are 22, 20, 39, 41, 24, what is the missing number?

    Answer: -14

Tuesday 12 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0057

    Answer: 5.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 32

    Answer: (x + 8)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 38°. Find opposite

    Answer: 9.4cm
  4. 4. Ratio

    £297.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £132.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 23. If 4 of them are 42, 33, 37, 49, what is the missing number?

    Answer: -46

Wednesday 13 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    8000000

    Answer: 8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 42

    Answer: (x - 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 65°. Find adjacent side

    Answer: 10.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:1:2, what fraction is the second part?

    Answer: 1⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 33, 12, 15, 30, 14, 10

    Answer: 20.1

Thursday 14 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    9100000

    Answer: 9.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 43°. Find adjacent side

    Answer: 16.cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 36. If 4 of them are 25, 26, 32, 20, what is the missing number?

    Answer: 77

Friday 15 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0084

    Answer: 8.4 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 53°. Find opposite

    Answer: 33.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:12:12

    Answer: 3:4:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 40, 28, 16, 27, 9, 13

    Answer: 19.7