Change pack
Lintel Jun 18 - 24 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00035

    Answer: 3.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 32°. Find opposite

    Answer: 16.2cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 28, 31, 33, 26, what is the missing number?

    Answer: 57

Tuesday 19 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    28000

    Answer: 2.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 4

    Answer: (x + 4)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 48°. Find adjacent side

    Answer: 22.cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 5, 11, 36, 13, 31, 16

    Answer: 16.9

Wednesday 20 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.089

    Answer: 8.9 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 24

    Answer: (x + 8)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 56°. Find opposite

    Answer: 37.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 70 in the ratio 1:2:4

    Answer: 10, 20 and 40
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 33, 38, 42, 20, 30, what is the missing number?

    Answer: 29

Thursday 21 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    5100000

    Answer: 5.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 8

    Answer: (x - 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 34°. Find adjacent side

    Answer: 22.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 88 in the ratio 2:1:1

    Answer: 44, 22 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 6, 39, 39, 41, 24, 19, 23

    Answer: 27.1

Friday 22 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.081

    Answer: 8.1 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 9

    Answer: (x - 3)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 58°. Find opposite

    Answer: 30.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 152 in the ratio 1:3:4

    Answer: 19, 57 and 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 18, 16, 28, 46, 5

    Answer: 23.2