Change pack
Lintel Jun 25 - Jul 1 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 25 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0027

    Answer: 2.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 42

    Answer: (x - 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 43°. Find opposite

    Answer: 18.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 38. If 4 of them are 15, 28, 16, 34, what is the missing number?

    Answer: 97

Tuesday 26 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    7600000

    Answer: 7.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 41°. Find adjacent side

    Answer: 15.cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:1:2, what fraction is the second part?

    Answer: 1⁄4
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 26. If 5 of them are 34, 24, 27, 37, 15, what is the missing number?

    Answer: 19

Wednesday 27 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.053

    Answer: 5.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 49°. Find opposite

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:2:2, what fraction is the second part?

    Answer: 2⁄8
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 48, 16, 36, 41, 46

    Answer: 35.7

Thursday 28 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00027

    Answer: 2.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 4

    Answer: (x + 4)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 36°. Find opposite

    Answer: 18.2cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:3:3, what fraction is the second part?

    Answer: 3⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 36, 22, 6, 24, 32

    Answer: 23.3

Friday 29 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    86000

    Answer: 8.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 3)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 57°. Find adjacent side

    Answer: 8.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 26. If 3 of them are 48, 48, 46, what is the missing number?

    Answer: -38